Νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας

Με βάση το άρθρο 153 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει θεσπισθεί ένα ευρύ φάσμα κοινοτικών μέτρων στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία. Οι ευρωπαϊκές οδηγίες είναι νομικά δεσμευτικές και τα κράτη μέλη πρέπει να τις μεταφέρουν στην εθνική τους νομοθεσία.

Περισσότερα...

Τips σε περίπτωση σεισμού

el_GR.jpg  Αν είστε μέσα στο σπίτι

• Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
• Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του.
• Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.

Περισσότερα...

Έξυπνα σωσίβια για μεγαλύτερη εν πλω ασφάλεια

18351_250_140.jpgΜηχανικοί από διάφορες χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο μια δέσμη τεχνολογικών λύσεων που θα διευκολύνουν τη διαδικασία εκκένωσης σε επίπεδο ταχύτητας και οργάνωσης.

Περισσότερα...

Aσφαλείς περιβαλλοντικές συνθήκες στο χώρο εργασίας

7WPyJ.jpgEίναι κοινά αποδεκτό οτι ο άνθρωπος περνά ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στο χώρο εργασίας. Είναι λοιπόν απαραίτητος ο έλεγχος των περιβαλλοντικών συνθηκών στο χώρο εργασίας, διότι:

Περισσότερα...